نام پیج وسایت ما به ashoorishop تغییر کرده است.
کره محلی حیوانی مستقیم از چربی شیر یا خامه گاو، گوسفند و بز به دست میآید.در این میان، کره حیوانی گاوی در مقایسه با دیگر کرهها بهتر و لطیفتر و زودهضمتر است و برای صبحانه و یا کنار برنج می توان استفاده کرد. همچنین می توانید به جای خرید روغن حیوانی خودتان از کره، روغن حیوانی را به سادگی تهیه کنید.
کره گاوی از نظر تولید به دو دسته کره دوغی و کره خامهای تقسیم بندی میشود.
ویتامین های ضروری که به مقدار زیاد در کره گاوی وجود دارند:
کره گاوی حاوی مقادیر زیادی ویتامین Aمی باشد.برای این که بدانید ویتامین A چه نقش مهمی در بدن دارد به برخی از مشکلات به وجود امده در اثر کاهش این ویتامین می پردازیم
- ابتلا به بیماری شب کوری
- افزایش خطر ابتلا به عفونت ها، به ویژه در گلو، سینه و شکم و تشدید آنها
- خشکی پوست
- تاخیر رشد در کودکان
- بی خوابی
- کوفتگی
کره گاوی حاوی ویتامین D است که یک ویتامین محلول در چربی است ودر استحکام ورشد استخوانها کمک می کند
ویتامین E موجود در کره محلی گاوی یک آنتی اکسیدان قوی است، که از بافتهای بدن در مقابل اثرات مخرب رادیکال آزاد برخی از ترکیبهای شیمیایی که بصورت سرطان ظاهر می شوند محافظت میکند
ویتامین مشهورB12 که نام دیگر این ویتامین کوبالامین می باشد، باید بدانید که ویتامین B12 فقط در غذاهایی با منبع جانوری نظیر تخم مرغ، گوشت و فرآورده های لبنی پیدا می شود.
ویتامین k2 با فعال کردن پروتئینی که مسئول تحویل کلسیم به استخوان و دندان است، در ایجاد استخوان های قدرتمند نقش اساسی دارد. همچنین به همراه ویتامین D، به کاهش روند فعالیت سلول های دخیل در تجزیه استخوان ها کمک می کند.
روش های تولید کره گاوی:
شاید شما در هنگام خرید کره محلی گاوی این اصطلاح را شنیده باشید که می گویند، چرخی یا تلمی!
برخی افراد به اشتباه فکر می کنند که کره حیوانی که با دستگاه زیر بدست می آید چرخی یا تقلبی است.
و کره محلی که با روش خیک، تلم چوبی و نهره بدست می آید محلی یا تلمی است.
تلمپ چوبی نهره
اصطلاح چرخی و تلمی دو روش کاملا جدا در کره گیری است که قیمت کره تولید شده نسبت به میزان تولید کره متفاوت است.همچنین ما در مطلب زیر تفاوت تولید کره دوغی با کره خامه ای را بیان می کنیم.کره ای که از خامه گرفته می شود در اصل به عنوان طرز تهیه کره تقلبی محسوب نمی شود و روش دیگر تولید کره است، و عطر و مزه و طعم و حتی خواص آن با کره ای که از دوغ تهیه می شود متفاوت است و از نظر قیمت به دلیل حجم بالای تولید ارزان تر است نسبت به کره ای که از دوغ تولید می شود.
تهیه کره گاوی محلی (کره تلمی یا دوغی):
کره محلی گاوی که از ماست تهیه می کنند حالا با هر دستگاه و روشی به عنوان کره محلی گاوی یا تلمی مطرح می شود. تولید کره از این روش حدود۳ درصد می باشد (در هر صد کیلو ماست ۳ کیلو کره) این کره هم برای صبحانه چون زود هضم است برای اینکه ماست از شیر جوشیده شده بدست می آید و هم برای تولید روغن گاوی عالی است.
۱-شیر را می جوشانند وسپس آن را تبدیل به ماست می کنند.
۲-ماست را داخل خیک،تلم، یا دستگاه کره گیر می ریزند تا هم بخورد
۳-بعد از چند دقیقه چربی از ماست جدا شده و ماست تبدیل به دوغ شده است وکره روی آن را جمع میکنند.
۴-کره جمع آوری شده بعد ار شستشو برای بستهبندی و روانه شدن به بازار آماده میکنند.
بهتر است که بدانید بهترین کره گاوی، همین کرهای است که از ماست به دست میآید.
بعد از تهیه کره گاوی از ماست گاوی، دوغ بدست آمده برای فروش به بازار عرضه می شود یا دوغ را می جوشانند و بعد از تغلیظ دوغ،دوغ تبدیل به کشک محلی می شود.که این موضوع برای تولید کشک گوسفندی هم به همین گونه صورت می گیرد. و به بازار برای خرید کشک محلی گوسفندی یا گاوی توسط مشتریان عرضه می شود.
تهیه کره گاوی چرخی(کره خامه ای):
کره که از چربی شیر یا به اصطلاح از خامه شیر می گیرند کره چرخی یا کره کارخانه ای گفته می شود.
۱-در این روش چربی شیر یا خامه وارد استوانه کره زنی شده و خامه را داخل این استوانه هم میزنند
۲- رنگ خامه زرد شده است و دانه های کره از خامه رقیق جدا شده و کره وارد قسمت جداسازی می شود که به این قسمت مالش اولیه گفته می شود
۳- بعد از شستشو تحت فشار قرار می گیرد و بصورت محصول نهایی بطور مداوم از دستگاه خارج شده و برای بسته بندی آماده می شود.
گاهی هنگام خرید کره محلی، به جای کره واقعی (کره دوغی) در حقیقت چربی خامه را به شما میدهند که:
- خواص کره حیوانی واقعی را ندارد و هضم سختتری دارد.چرا که کره ای که از دوغ بدست می آید از ماست است که ماست از شیر جوشیده شده (پخته شده)تولید می شود. بیشتر توصیه می کنیم از این کره برای تولید روغن حیوانی استفاده کنید.
- اما ظاهر و حتی طعمش تا حدودی زیادی شبیه کره دوغی است.
- از لبنیاتیهای و فروشگاه اینترنتی معتبر خرید نموده و به آنها تأکید کنید که کره دوغی میخواهید.
- کرههای پاستوریزه حیوانی هم گویا از خامه پاستوریزه برای تهیه کره استفاده میشود.
روش تشخیص بهترین کره یا اصل کره
بهتر است در ابتدا تفاوت دو کره گیاهی و حیوانی را بیان کنیم که کره گیاهی به اشتباه به عنوان کره حیوانی فروخته می شود و به نام مارگارین معروف است، کره گیاهی از جامد کردن روغنهای مایع با روش خاص و افزودن عطر و طعم کره بدست می آید. مثلا روغنهای گیاهی، آب، بتاکاروتن (به عنوان یک رنگدهنده طبیعی و پیش ساز ویتامین A)، نمک و امولسیفایر که به زبان انگلیسی اصطلاحاً به آن مارگارین گویند.بر خلاف تصورات کره گیاهی (مارگارین) که خطر حمله قلبی را افزایش میدهد، کره گاوی هیچ تأثیر بدی بر سلامت قلب ندارد.
کره و مارگارین هردو حاوی ۱۶٪ آب و ۸۰٪ چربی هستند؛ با این تفاوت که چربی کره از نوع چربی حیوانیِ موجود در شیر و چربی مارگارین از روغنهای نباتی است.رنگ مارگارین بصورت طبیعی سفید است و با اضافه کردن رنگ های مصنوعی آن را تغییر رنگ می دهند و در حال حاضر در بازار به رنگ زرد روشن یا خیلی بستگی به اضا فه شدن رنگ زرد پر رنگ است.
کره چرخی با کره ای که از خامه می گیرند تقریبا هم رنگ کره گیاهی است با این تفاوت که مزه آن به خامه نزدیک تر است ولی کره محلی حیوانی گاو که از دوغ می گیرند و بصورت سنتی بستگی به دمای ماست و طریقه جمع آوری آن از سفید تا زرد را شامل می شود کره ای محلی که رنگ آن سفید باشد در اصل دوغ آن بیشتر است و قیمت پایین تری دارد، و هرچه زرد تر باشد دوغ آن کمتر است مزه کره محلی کمی به سمت ترشی است و از نظر طعم با دو کره قبل متفاوت است وقیمت آن بیشتر است. چون تهیه کره به روش سنتی از ماست (که برای تهیه دوغ استفاده می شود ) بسیار کمتر است حدود ۳ درصد می باشد یعنی از هر ۱۰۰ کیلو ماست ۳ کیلو کره کم دوغ زرد بدست می آید.در اینجا جا دارد که ظاهر کره گوسفندی هم بیان شود، رنگ کره گوسفندی هم می تواند از سفید تا سبز متغییر باشد که علت آن، در مقاله جدا در مورد کره گوسفندی هم صحبت خواهیم کرد.تا هنگام خرید روغن گوسفندی و کره آن دچار مشکل نشوید.
عکس کره گاوی
روش تشخیص کره گاوی اصل از کره گاوی تقلبی
الف-شاید تشخیص کره تقلبی و خرید کره گاوی با قیمت مناسب در تهران، اصفهان، شیراز و به طور کل شهرهای بزرگ کاری مشکلی باشد و روش خاصی بصورت ۱۰۰ درصد در تشخیص کره وجود ندارد و بهترین روش تهیه کره از فروشگاه های معتبر و مورد اعتماد مردم است، که روش تشخیص آنها ساده تر است:
۱-فروشگاه از تولید به مصرف باشد.
۲- دارای سابقه طولانی در تولید وفروش باشد.
۳-دارای مشتری فراوان باشد یعنی مردم به این فروشگاه اعتماد دارند.
۴- کارگاه تولیدی لبنیات سنتی باید دارای مدارک لازم جهت تولید مثل پروانه بهره برداری، جواز تأسیس کارگاه تولیدی، کارت بهداشت، نشانی محل تولید محصولات باشد، اینها همه یعنی کارگاه تحت نظارت اورگانهای مربوطه مثل بهداشت مشغول کار می باشد.
۵-فروشگاه دارای مدارک پروانه کسب و کارت بهداشت باشد.
شما با در نظر گرفتن موارد بالا تا حد امکان می توانید از فروشگاه های معتبر چه حضوری و چه آنلاین کره خوب تهیه کنید.
ب-برخی از روش هایی که می تواند در تشخیص کره به ما کمک کند:
۱- اگر دنبال کره محلی که از دوغ تهیه شده هستید به این موارد توجه کنید
- این کره از دوغ است و باید مقدار بوی دوغ را داشته باشد
- مزه آن مانند کره از خامه گرفته شده، مزه خامه نمی دهد
- کره معمولا دارای بافت خیلی صاف، مثل کره پاستوریزه نیست
- کره در دهان بسرعت آب می شود
- رنگ آن اگر سفید باشد مزه ترشی آن بیشتر است
- رنگ این کره در نهایت خلوص زرد است واصلا به نارنجی متمایل نمی شود.
یک روش ساده خانگی در تشخیص کره تقلبی
یک لیوان آب جوش را بردارید و داخل لیوان مقداری از کره ای که تهیه کردید بیندازید و چند دقیقه تا آب شدن کره صبر کنید اگر بصورت عکس زیر شد یعنی مانند روغنی جامد روی آب بماند تقلبی است.
کره گاوی اصل در آب جوش حل می شود و بصورت روغن شفاف روی آب باقی می ماند.
سلام مقاله خوبی
سلام
رنگ کره به غذای گاو بستگی دارد، در زمستان که علف نیست و در بهار که علف وجود داره، رنگ کره خیلی متفاوته
سلام
این حرف هم درسته، ولی بیشترین تاثیر در رنگ کره مربوط به دمای ماست می باشد .
رنگ زرد و سفید کره اصلا ربطی به زیاد و کم بودن دوغ نداره
به جنس گاو بستگی داره در گاوهای هلندی کره گاوها همیشه زرده اما درگاوهای رسمی و محلی کره سفید مثل برف ترش بودن کره بخاطر داشتن دوغ در کره است اگر بعداز اتمام کره گیری به وسیله کوزه یا کره از طریق پوست گاو یا امروزه کرگیرهای برقی کره را داخل آب سرد بزارید هم کره جمع و سفت میشه تقریبا و شل نیست تا همه جا بماسه هم ترشی دوغ از بین میره فقط برای چند دقیقه
کجا دیدید کره رو بشورن میشه به من بگید مگه لباسه کره شسته بشه داخل آب سرد قرار میدن تا جایی که من این کارو کنار مادرم و مادر بزرگم تجربه کردم
سلام،ممنون از نظر شما، بیشترین تاثیر دمای ماست در هنگام تولید کره محلی دارد، مادر و مادر بزرگ شما احتمالا ماست با دمای بالا یا به اصطلاح گرم را کره گیری می کنند که همیشه سفید است دمای ماست ، چرخش ماست اگر با کره گیر غیر استاندارد استفاده می کنید تاثیر دارد.منظور از شستن همون مقداری است که دوغ کره را شستشو می دهند.شما حتی اگر در دمای ۲۰ تا ۲۸ در جه دمای ماست اقدام به کره گیری کنید به شما کره زرد رنگ از همون نوع گاو میدهد در دمای بالا چربی ماست به طور کامل از بافت ماست جدا نمی شود که سفید رنگ می شود وحجم کره شما زیادتر. امیدوارم مورد استفاده واقع شده باشد.
سلام دختری از دیار طارم سفلی. میشه اگه کره اصل دارین برا من ارسال کنین. ممنونم جواب بدی
سلام ، کره اصل می باشد
بله
سلام خسته نباشید….خیلی مطالب خوب و مفیدی رو بیان کردید…
برای ارسال کره چطور باید اقدام کنم بنده سیستان بلوچستان هستم.
ممنون میشم راهنماییم کنید 🙏
سلام وقتتون بخیر
روغن گاوی رو میشه برای سرخ کردن هم استفاده کرد ؟
سلام بله می تونین، در مقاله بهترین روغن خوراکی توضیح کامل دادم چرا بهترین روغن خوراکی برای پخت پز و سرخ کردن را بشناسید
کره فقط کره بز و میش
کره گوسفندی خالص هیچ جا پیدا نمیشه همشون مخلوط دارند
کره خالص پیدا می شه.ولی کره گوسفندی بز میش و زل داریم کع عطر طعم هر کدوم فرق داره
میشه توضیح بدید چگونه از یک خامه هم کره زرد و هم کره سفید تولید میکنن ممنونم
سلام ، همزدن خامه در این مرحله مهم است و همچنین دما ، در کره روغی دما مهم تر است که اگر سردتر باشد دمای ماست کره زرد و گرم باشد کره سفید می تونی جدا کنی
ممنون از توضیحات عالی مدیر محترم🙏
رنگ روغن حاصل از کره دوغی ام بستگی به رنگ کره دوغیش داره ؟ یا فاکتورهای دیگه ام موثره!؟ مثلا دما و مدت ذوب کردن کره موقع روغن گیری ! یا نوع همزدن هنگام ذوب ! یا اضافه کردن آرد و نمک !؟
ممکنه از یک کره، دو روغن با رنگ متفاوت بدست بیاد، بصورت طبیعی
رنگ روغن معمولا زیاد تفاوتی ندارد فقط اگر در هنگام روغن گیری بیشتر از حد بجوشد رنگ روغن کمی فرق داره، یک تفاوت دیگه که ممکن روغنی که سفت شده باشه رنگش با روغنی که هنوز مایع است یخورده فرق کنه
ممنون از شما🌹
سوال دیگه اینکه؛ آیا اون ناخالصی و تقلب در کره ، مثل مارگارین و… ، به روغن تولیدی ام منتقل میشه یا بصورت ضایعات (در آخر کار که از صافی گرفته میشه ) یا تبخیر ، جداسازی میشه و روغنِ حاصل ، بدون ناخالصی مارگارین و… هست ؟!